+31 6 303 929 00 info@richtlijngeodesie.nl

Digitale onderlegger festivalterrein Beuningen

Voor de organisatie van festivals is informatie over de maatvoering en huidige inrichting van het festivalterrein van onschatbare waarde. Tot op heden werd deze informatie vaak door landmeter ingewonnen maar, zo blijkt, de drone vormt een buitengewoon effectief alternatief.

De luchtlandmeter aan het werk

Wij hebben in opdracht van MOJO Concerts recreatieterrein Groene Heuvels, bekend van het Down the Rabbit Hole festival, zeer gedetailleerd in kaart gebracht met onze drone. In totaal zijn bijna 1.000 opnames gemaakt van het 18 hectare grote terrein. Deze zijn met behulp van fotogrammetrische nabewerking omgezet naar een orthofotomozaïek met een resolutie van 1cm en een 3D puntenwolk en hoogtemodel. Alle producten zijn met behulp van paspunten aan elkaar gerekend om een nauwkeurige aansluiting op het Rijksdriehoek (RD) stelsel mogelijk te maken.

Meten is weten

De geleverde producten vormen als het ware een digitale ondergrond of onderlegger. Op basis van de orthofotomozaïek kunnen de locaties van objecten en het verloop van paden zeer precies worden ingetekend. Bijzonder is dat de dronebeelden zaken aan het licht brachten die tijdens een eerdere terrestrische schouw onopgemerkt waren gebleven. De puntenwolk maakt het mogelijk om belangrijke vraagstukken in het driedimensionale vlak, zoals het hoogteverloop, de afwatering en de ideale plaatsing van podia en kunstwerken op basis van zichtlijnen inzichtelijk te maken.

https://youtu.be/ndjB0_xEDME

Geïnteresseerd om met ons samen te werken

Projecten gerealiseerd mbv drones