+31 6 303 929 00 info@richtlijngeodesie.nl

Sjoerd Staats - Afstudeerder

Sjoerd Staats  - Afstudeerder

Contact:

    

Het was voor mij niet vanzelfsprekend dat ik de studie Geodesie / Geo-informatica ben gaan doen. Na een bezoek op de open dag aan op de HU kwam ik erachter dat Geodata bij veel aspecten een onmisbaar onderdeel is. Het is een fundamentele toepassing bij bijvoorbeeld het bouwen van kunstwerken en gebouwen, het monitoren van installaties, het maken van (land)kaarten met verschillende kaartprojecties en niet te vergeten de plaatsbepaling en routebepaling via je smartphone of TomTom.
 
Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over verschillende onderwerpen in de Geodesie, zoals GPS, landmeetkunde, Geodesie en Kwaliteit, Geografische Informatie Systemen (GIS) en GIS analyses, hydrografie, een klein beetje laserscanning en fotogrammetrie.
 
Ik ben al een tijd gefascineerd over het fenomeen ‘Drone’ (we spreken ook wel over een Remotely Piloted Aircraft System) als nieuw instrument om data in te winnen. Dit platform bevindt zich tussen het vliegtuig en het terrestrische meten in, daarom is het zeker een interessante ontwikkeling en toekomstgerichte inwinningsmethode.
Tijdens mijn afstudeerperiode voer ik een uitdagend onderzoek uit bij Richtlijn Geodesie om de geometrische kwaliteit van de ingewonnen data van RPAS producten te verantwoorden en veel variabelen te testen die tijdens de inwinning spelen. Denk hierbij aan het aantal paspunten (Ground Control Points) en de plaatsing hiervan, de instellingen in de software en de controle van de eindproducten om de ingewonnen data tot bruikbare informatie, zoals bijvoorbeeld een DTM, te maken.

Ons team

Eltjo Keijer

Eltjo Keijer

Sr. Specialist

Lees meer >>

Evelien Tishauser-Wijnands

Evelien Tishauser-Wijnands

Specialist / adviseur

Lees meer >>

Martijn Arkesteijn

Martijn Arkesteijn

Projectmanager / adviseur

Lees meer >>

Hans van Praat

Hans van Praat

Projectleider / Specialist

Lees meer >>

Bob van der Meij

Bob van der Meij

Drone specialist

Lees meer >>

Tim Bogers

Tim Bogers

junior specialist

Lees meer >>

Sjoerd Staats

Sjoerd Staats

Afstudeerder

Lees meer >>

Ook bij ons werken?